El biodiesel (cagoen!)

Publicado por Lluís Cuesta en

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

per Marcel Estadella i Joan Cols

Darrerament la Tuisa ha incordiat tot el que ha pogut: no ens aguantava el ralentí. I el problema, encara que s’havia pujat el ralentí, no millorava.
La solució ha vingut donada per una bomba de Pegaso 6420 en concret la que equipava l’UAB 36 (q.e.p.r). En Lluís Biosca i en Joan Cols han procedit a fer un montatge que els ha permes bombar gasoil amb més pressió des del dipòsit passant per tots els filtres i el circuit en general per tal d’eliminar el pòsit que fa el bio-dièsel al seu pas, muntant la bomba addicional just després de la sortida del dipòsit abans de l’entrada al filtre decantador i a fer pressió.

Tot semblava anar sobre rodes… però no ha estat així per la quantitat de pòsit als tubs i a la bomba de gasoil com a la bomba injectora . Ha calgut obrir racors i anar bombant per tal de extreure el pòsit acumulat fins a arribar al racor que introdueix el gasoil a la bomba i fins i tot extreure les toberes d’injecció que van de la bomba als cilindres corresponents i manxar durant 5 minuts i probar de encendre el motor amb les toberes fora per veure si sortia gasoil… i BINGO! ha sortit gasoil

Aixi que s’ha tornat a muntar les toberes i el motor de la Tuisa torna a roncar millor que mai. Ara només queda treure la bomba “extra” de 6420 per tal de refer el circuit original que ja es troba en òptimes condicions per funcionar.

Categorías: Tuisa

0 comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.