Recreació de la línia 41 amb el 3055

Published by Lluís Cuesta on

Sorry, this entry is only available in Catalan.

Avui hem sortit amb el Monotral a fer la línia 41, una línia que va quedar reduïda a la meitat del seu recorregut per l’implantació de la xarxa ortogonal Retbus l’any passat. Veieu el programa a l’agenda.

Ocupant momentàniament el terminal actual de la línia 41 al carrer Urgell.

Ocupant momentàniament el terminal actual de la línia 41 al carrer Urgell.

Aquesta línia té el seu origen a la línia de troleibús FP creada el 1953 i transformada en servei d’autobus amb el número 41 l’any 1961, primer amb Pegaso Seida i als anys 70 amb vehicles articulats que es succeïen cada pocs minuts plens de passatge. L’arribada del metro de la L4 a Selva de Mar li va treure un bon nombre de passatgers, i ja a partir de 1978 els articulats donarien pas als Monotral estàndar 2401-2450 de cobrador i tres anys després als 6001-6050 d’agent únic equipats amb la maleïda màquina de cobrament Azkoyen. La prolongació de la L4 al Barri Besòs provocaria la limitació de la línia a l’Arc de Triomf, una situació que aniria variant al llarg del temps fins l’actualitat, que té el recorregut limitat a Plaça Catalunya.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.