Reparació circuit d’aire al 3055

Published by Lluís Cuesta on

Sorry, this entry is only available in Catalan.

El soci Joan Cols – sota l’autobús – va passar el diumenge a la tarda tractant de solucionar el recurrent problema de fuites d’aire que arrossegava el nostre articulat.

1506-01

La solució, segons ens va explicar durant una pausa, ha consistit en la substitució de l’assecadora que portava des dels temps de TMB per una de nova que es troba fàcilment com a recanvi. També s’han muntat les preses d’aire (unes T intercalades al circuit d’aire a punts accessibles pels tècnics d’ITV), les quals han esdevingut obligatòries per poder passar les inspeccions.

1506-01-2

I ja posats, en Joan ha renovat les conduccions d’aire que requerien canvi. Motiu de polèmica han estat els rellotges de control al tablier del conductor: si bé per internet es poden comprar rellotges originals de segona mà a un preu elevat (160 €) i sense cap garantia, s’ha preferit comprar-ne de nous amb doble agulla i fer-ne l’adaptació, amb el consegüent disgust d’algun soci amant de l’autenticitat.

1506-01-1

Finalment, també s’ha substituït el cargol de pressió del dipòsit d’aire. A través d’aquest cargol surt l’aire sobrer quan els dipòsits arriben al màxim de càrrega, fent un soroll de descàrrega de raig d’aire que els professionals i aficionats coneixem bé.

1506-01-5

Finalment, s’han portat a terme reparacions a la R4F6, la nostra furgoneta de servei:

01

Categories: Monotral 3055

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.