El biodiesel (cagoen!)

Published by Lluís Cuesta on

Sorry, this entry is only available in Catalan.

per Marcel Estadella i Joan Cols

Darrerament la Tuisa ha incordiat tot el que ha pogut: no ens aguantava el ralentí. I el problema, encara que s’havia pujat el ralentí, no millorava.
La solució ha vingut donada per una bomba de Pegaso 6420 en concret la que equipava l’UAB 36 (q.e.p.r). En Lluís Biosca i en Joan Cols han procedit a fer un montatge que els ha permes bombar gasoil amb més pressió des del dipòsit passant per tots els filtres i el circuit en general per tal d’eliminar el pòsit que fa el bio-dièsel al seu pas, muntant la bomba addicional just després de la sortida del dipòsit abans de l’entrada al filtre decantador i a fer pressió.

Tot semblava anar sobre rodes… però no ha estat així per la quantitat de pòsit als tubs i a la bomba de gasoil com a la bomba injectora . Ha calgut obrir racors i anar bombant per tal de extreure el pòsit acumulat fins a arribar al racor que introdueix el gasoil a la bomba i fins i tot extreure les toberes d’injecció que van de la bomba als cilindres corresponents i manxar durant 5 minuts i probar de encendre el motor amb les toberes fora per veure si sortia gasoil… i BINGO! ha sortit gasoil

Aixi que s’ha tornat a muntar les toberes i el motor de la Tuisa torna a roncar millor que mai. Ara només queda treure la bomba “extra” de 6420 per tal de refer el circuit original que ja es troba en òptimes condicions per funcionar.

Categories: Tuisa

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.