50 anys de la línia Cerdanyola-BCN

Published by Lluís Cuesta on

Sorry, this entry is only available in Catalan.

per Carlos Martínez

Avui, diumenge 9 de novembre, hem celebrat el cinquantè aniversari de la posada en marxa de la línia d’autobús entre la localitat de Cerdanyola del Vallès (el Vallès Occidental) i la ciutat de Barcelona, creada per l’empresa local Renom (actualment Sarbus).

L’activitat, que ha sigut dissenyada per la nostra associació i el Grup Sarbus, ha sigut integrada dins del programa d’actes de les Festes Patronals de Sant Martí, que es celebren a la localitat vallesana fins el proper dimarts.

Una exposició de diversos vehicles, celebrada al Parc del Turonet, ha sigut l’activitat principal del matí, i ha sigut complementada per una línia especial que l’enllaçava amb el Parc Tecnològic del Vallès, amb el 3055 i la Tuisa com a vehicles assignats al servei.

En aquesta exposició hem pogut veure els següents vehicles per part de SARBUS:

810: Scania K93CLB Hispano VOV
2164: Mercedes Benz O530 Citaro II
2360: Mercedes Benz 518CDI Unvi Vega
2618: Renault CityLine
2700: Volvo B12B 6X2 Sunsundegui Sideral 2000

Per part d’ARCA, han estat presents:

Pegaso 5064-A/1 Beulas (el Casas).
Pegaso 5023/CL Unicar U75, ex-25 de la UAB, a l’interior del qual s’ha realitzat una projecció de fotografies que resumien la història de l’empresa cerdanyolenca.
I una sorpresa, el Pegaso 6042 Beulas d’Autoescoles El Remei-Xiol, al qual veiem a les imatges anteriors.
No ens oblidem de comentar que l’exposició ha comptat amb la presència de diverses autoritats, com l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Antoni Morral, i el Director General de Transport Terrestre de la Generalitat de Catalunya, Manel Villalante, al qual veiem conversant amb el president d’ARCA, a l’interior del Casas.

A l’acte del passat diumenge, es va produir una molt bona notícia com és la preservació del 810 de SARBUS, un Scania K93CLB amb carrosseria Hispano VOV. Aquí el veiem, ja sense cartell de línia electrònic i amb un cartell al·lusiu a la seva futura preservació.

De l’acte del diumenge se’n van fer ressò nombrosos mitjans. Citem alguns articles apareguts per la xarxa:

– Entrevista a Marcel Estadella, president d’ARCA: “Conservem autobusos com qui conserva cotxes històrics” (El Periódico, 9 de novembre de 2008).
– Una exposició al Parc del Turonet commemorarà diumenge el 50 aniversari de la línia d’autobús Cerdanyola-Barcelona (Cerdanyola.Info, 5 de novembre de 2008).
– Cinquantenari festiu de la línia d’autobusos Cerdanyola-Barcelona (Cerdanyola.Info, 10 de novembre de 2008).

Veieu la galeria de fotos relacionada amb l’event.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.