40è Anniversari del Bus Turístic 2011 de la Fundació TMB

Publicat per Lluís Cuesta el

ACEMA, ARCA i la Fundació TMB han tornat a col.laborar per portar a terme una activitat autobusera. El darrer cop va ser el 23/11/2019 amb la sortida del Pegaso 6420 de la Fundació (veure enllaç), i aquest cop hem tret el MAN SD200 TMB 2011 que feia 40 anys. Una llarga vida que va començar a Berlin (BVG 1835) el 1981 com a bus de doble pis cobert. Un cop retirat del servei li seria obert l’imperial per a poder realitzar serveis turístics, primer a Madrid, de la mà d’Autobuses de la Villa de Madrid, amb matrícula M-0108-ZN i amb aquest aspecte passaria llogat a TMB l’any 2002, en plena eclosió del servei de Bus Turístic,i a on es quedaria definitivament fins el 2006, quan seria retirat del servei.

A TMB va treballar juntament amb altres MAN SD200 ex-Berlin i va ser durant uns anys la imatge del servei a una ciutat que esdevenia un dels principals focus turístics d’Europa , per això la Fundació TMB l’ha afegit a la seva col.lecció.

Degut a la forta demanda de l’activitat se’ns va unir un altre bus turístic: el  MAN NL202 preservat per Viserveis, ex-TMB 8019, un dels primers 20 autobusos de pis baix de Barcelona adquirits el 1992, transformat a jardinera per Sercar l’any 2007 per poder atendre la gran demanda del servei turístic. Un vehicle interessant amb un equip d’audio impressionant del qual van gaudir de debò els passatgers convocats.

El video del nostre canal Youtube:


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.