Pèrdua d’aire al Monotral (2) i nova desgràcia.

Publicat per Lluís Cuesta el

Després de més d’un any d’impasse hem portar per fi el Monotral al taller pel que semblava una avaria important a una de les balones de suspensió davanteres. Com sempre, la part més difícil ha sigut poder treure l’articulat de la nau amb el cotxes aparcats al carrer a la zona de maniobres. Gràcies a l’habilitat d’en Sergio ha estat possible, però el pitjor estava per arribar: una de les rodes exteriors de l’eix de tracció s’ha desfet de pur vell quan havíem fet tan sols tres carrers. L’ autobús s’ha posat a saltironar com si d’un sardanista es tractés i no es podia gairebé avançar.

La sortida marxa enrera i amb vehicles aparcats al carrer és una maniobra delicada reservada a bons conductors.

Hem valorat la situació i han sortit varies opcions: 1) desinflar la roda, descartada per què  el fregament de la roda desinflada amb la bessona podria danyar-la. 2) tallar la part de banda de rodatge que molestava, perillós perquè podríem fer esclatar la roda. Al final ens hem decidit per 3) anar a baixa velocitat fins el taller i ja muntaríem una roda recanvi pel viatge de tornada.

Dins del taller no perdem l’ocasió d’admirar el formidable Pegaso preparat per carreres i exhibició propietat de la casa.

L’ample plataforma posterior de la Tuisa ens ha proporcionat espai suficient per a la roda de recanvi.

Al final les Torpress de la suspensió no tenien cap pèrdua i la reparació s’ha limitat a localitzar forats als tubs d’aire i reemplacar-los. Ara el Monotral ja no perd aire ràpidament fins posar-se en situació de perill. Per al viatge de tornada vam carregar una roda antiga a la Tuisa (afortunadamente dues persones són suficients per manegar-la) i la vam muntar al Monotral, però com estem de pega, el 3055 va tornar també a baixa velocitat a la nau perquè el pneumàtic estava deformat i de quina manera!

Punt i final per als pneumàtics de l’era UAB. Encara ens han durat molt!

La conseqüència de tot això ha estat una decisió de Junta d’adquirir 4 pneumàtics d’ocasió per equipar l’eix de tracció del Monotral que ens permetran circular i poder passar la propera ITV. No adquirim pneumàtics nous pel seu cost unitari (400 €) però sobre tot perquè arribarien al final de la seva vida útil (10 anys) infrautilitzats, evitem doncs una inversió absurda.

Categories: Monotral 3055

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.