Reparació de pèrdua d’aigua a la Tuisa

Publicat per Lluís Cuesta el

Tot d’una, un dissabte d’aquests, ens vam trobar un bassal d’aigua de radiador sota la Tuisa. La fuita provenia del motor, però tot semblava al seu lloc i en ordre. Vam posar en marxa el motor per veure brollar l’aigua per algun racord, junta o maneguet, però va ser debades, res de res. Vam reemplaçar un tub que semblava desgastat però el degoteig persistia.

Aleshores, recordant la situació similar que va patir el Casas l’any 2009, vam concloure que es tractava de la mateixa avaria: la connexió entre bomba d’aigua i les conduccions d’aigua del bloc motor s’havia fet malbé. La raó per la qual no veiem la fuita era per què el ventilador del radiador impulsava l’aigua lluny del punt de pèrdua al llarg del bloc.

Vegeu els posts relacionats:

https://www.arca-bus.org/es/bloc/2009/04/06/fuita-daigua-del-casas/

https://www.arca-bus.org/es/bloc/2009/05/31/fuga-de-agua-del-casas/

https://www.arca-bus.org/es/bloc/2009/06/07/fuga-de-agua-del-casas-2/

Novament, els casquets han hagut de fer-se artesanalment, aquest cop han estat produïts per North Enginyeria S.C.P de El Vendrell (Tarragona) , qui els ha posat a la nostra disposició sense cap cost. Des d’ARCA expressem el nostre agraïment a en Gerard i a en Benjamí, tota una mostra de sensibilitat envers la preservació del patrimoni industrial.

 

Categories: Tuisa

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.