7è Ral.libús de Sabadell

Publicat per Lluís Cuesta el

Els 7 i 8 de setembre de 2013 va tenir lloc el 7è Ral.libús de Sabadell, amb la participació de 10 vehicles: 4 d’ARCA i 6 d’invitats. La novetat va ser el Pegaso 6038 ex-SMAUB, que es presenta restaurat com prototipus Transports de Barcelona nº 6000, el primer de tots els 6038.

Ha estat una edició que no ha gaudit de bon temps ni dels espònsors dels “grans” ral.lis, però que ha tirat endavant un cop més gràcies a la determinació dels participants, sabedors que el nostre Ral.li és autèntic i genuí. L’event està consolidat i coordinat amb altres events que tenen lloc en el marc de les Festes de Sabadell (Tren del Parc de Catalunya, Museu de l’aeròdrom de Sabadell, Tren del Parc de l’Hostal del Fum…).

La novetat d’aquesta edició ha estat el Pegaso 6038 d’en José Burgos, ex-SMAUB (Servicio Municipal de Autobuses Urbanos de Burgos) i que ja va ser presentat en primícia durant les celebracions dels Xè anniversari de l’associació ARCA (veure bloc, juny 2013). La resta de participants repeteix fins a un total de nou. El vehicle d’en José Burgos ha estat redecorat a versemblança del prototipus de Pegaso 6038 que va circular a Transports de Barcelona amb el nº 6000.

Vam comptar amb 10 participants, quatre vehicles d’ARCA (Savita d’Utrera, Tuisa, Casas i Pegaso 6035-A nº3055) i la resta invitats: a títol particular, el Pegaso 6038 d’en José Burgos, el Pegaso 6420 dels JJJ i el Pegaso 6420 d’en Jordi Magrí, i representant a les empreses el Pegaso 6038 TUS nº4 de Sabadell, el Pegaso 5061 carrossat per Ayats d’en J.Roig de Castellbisbal, i el Pegaso 5024DL que és part de la col.lecció de la Fundació Sagalés.

Aquesta edició s’ha repetit la ruta històrica H15 cap a Torre Romeu, comentada pel nostre president, una activitat que compta amb creixent acceptació. La Tuisa va fer tres sortides entre dissabte i diumenge, a les quals es van recordar in situ les èpoques més difícils del desenvolupament urbà de Sabadell i les dificultats per a prestar un servei d’autobús urbà en condicions, per no dir cap.

Aquest any l’aeroport de Sabadell va decidir obrir les portes del seu museu coincidint amb el Ral.libús, i com no podia ser d’una altra manera, ARCA va desviar una de les seves línies cap a l’event, en aquest cas l’H3 (Sabadell – Universitat Autònoma), que va circular atapeïda cap a l’aeroport. Més informació sobre les col.leccions mostrades al públic a: http://fpac-flyingheritage.blogspot.com.es/

 


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.