Bloc

Comerç al carrer a Creu Coberta

Com cada any, l’Associació de Comerciants de Creu Coberta ha organitzat l’activitat de comerç al carrer a la qual participen fa anys ARCA, Sagalés i TMB per a promocionar el Ral.libús Barcelona – Caldes de Montbui.

A continuació us deixem fotos de la jornada d’avui:

Per part d’ARCA ha vingut el Pegaso 6038 d’en Jose Burgos
Per part de Sagalés ha participat el Barreiros Saeta i el “PitufoBus”
I finalment per acabar per part de TMB ha participat el Chausson
Tampoc ha faltat la maqueta d’en Josete a la parada d’ARCA

Simulador de conducció d’autobusos (2)

Durant aquestes darreres setmanes hem continuant fabricant l’estructura del simulador d’autobusos que es podrà veure i utilitzar el dissabte 3 de juny a l’exposició del VIII ral·li d’autobusos clàssics. A continuació us deixem unes fotos del treball realitzat:

Muntatge d’una reixa de ventilació en un lateral de l’estructura per evitar que l’ordinador es pugui calentar.
La zona de l’entrada al lloc de conducció s’he li ha muntat una barra d’alumini per evitar que al pujar i baixar es desgasti la fusta.
Finalment hem començat a donar les primeres capes de pintura a l’estructura.
L’estructura després d’haver rebut la primera capa de pintura.

Chausson: baixos de la plataforma posterior

Fotos: Albert Gonzàlez Masip

Avui hem recuperat els baixos de la plataforma posterior, concretament els racons que acostumen a acumular aigua i brutícia que han rovellat la planxa fins desintegrar-la.

L’Albert ha aplicat Watrol (sona bé, eh?) a la superfície a tractar, un líquid anti-rovell. Posteriorment, ha acabat de preparar les peces i les ha presentat. El proper pas serà soldar.

4ª llotja del vehicle clàssic a Mollet del Vallés

El passat 29 d’abril es va organitzar la 4ª llotja del vehicle clàssic a Mollet del Vallés en la qual per primera vegada hi van poder participar vehicles industrials. Per part d’ARCA va participar el Pegaso 6038 ex-EMT Madrid 1030 del soci Joan Cols.

A continuació us deixem amb unes quantes fotografies de la jornada.

D’esquerra a dreta: Nazar B, Barreiros Saeta i Ebro B
Dos Renault R4, a l’esquerra la versió més recent i a la dreta, amb la graella de radiador de les primeres versions produides per FASA España.

 

Presentació del llibre “Tramvies i troleibusos de Tarragona i Reus” d’Albert González Masip

El passat 1 d’abril va tenir lloc la presentació del nou llibre del nostre soci Albert G.Masip, autor de la sèrie “Els tramvies de Barcelona des dels orígens” i de “Els autobusos de l’àrea de Barcelona (1905-1936)”, títols imprescindibles a la biblioteca de qualsevol aficionat.

El nou treball és una investigació que ha durat més de 20 anys degut a la dificultat de trobar dades per part de l’autor: la breu existència del tramvia de Tarragona (1883-1896), els projectes a la zona de Reus i l’accidentada vida del servei de troleibús Reus-Tarragona creat als anys cinquanta – on van circular Vetras VBRh, ex-London Transport Q1s i Gildes ex-Tranvías de Barcelona- amb desaparició intencionada per part del concessionari de tota la documentació per evitar problemes amb la Seguretat Social. El llibre té 159 pàgines amb abundant material gràfic i el podreu trobar a les llibreries habituals de l’afició per 25 €. ISBN: 978-84-944844-2-1

L’autor, Albert G.Masip, dedicant un exemplar a un soci.

Chausson: desmuntatge seients costat esquerra

Avui hem apilat a l’exterior els seients que hi havia desmuntats dins del Chausson i hem finalitzat de desmuntar els del cantó esquerra, que han sortit amb gran facilitat, sense necessitat de desengreixant ni cops de mall o radial, és a dir, ens a falta una mica el “repte”…

Chausson: part posterior (2)

Es continua treballant per presentar l’ensamblatge de les tres peces que composen la part posterior i s’ha confeccionat el faldó inferior. També s’ha incorporat una part central a la que ha calgut ajustar el forat del ganxo de remolcatge. De totes maneres, el conjunt no es podrà deixar acabat fins que un xapista resolgui els bonys de les xapes laterals i empasti tot el que faci falta. Igualment, caldrà deixar acabada la instal·lació elèctrica. S’han ajustat les tanques de les dues portes posteriors.